tisdag, oktober 10, 2006

Tystnad! Matlagning pågår!
Harmoni råder när jag tar mig tid att seriematlaga. Seriematlagning, vad är det undrar du. Enkelt, man lagar mat i långa serier: långkok, många portioner och flera rätter så att man kan ladda frysen för många glada dagar framöver. Jag tycker det är kul att laga mat ibland, men inte när jag måste. Baka är ännu roligare, men det blir aldrig bra när jag måste. Så därför passar jag på när jag känner mig tillfreds och gör många saker på en gång. Det kan vid ett tillfälle bli bröd av någon sort, frallor av en annan (gärna med några hela korn i, till exempel kokt dinkel), muffins och bake-off frallor av någon sort (Man gör vanliga frallor, jäser klart bullar men i stället för att grädda dem fryser man in dem. När man sedan vill ha nybakade bullar en söndagmorgon tar man fram och gräddar otinade i 250 grader cirka 20 minuter. Vardagslyx minsann!).

En annan dag blir det lax med balsamicosås, pestofisk, tomatsås, ratatouille, lingon/vindruvspaj med vanliljsås.



2 kommentarer:

Anonym sa...

Mums!
/Cia

Elisabet Fornell sa...

I ärlighetens namn så är det mesta av det onyttiga uppätet. Några av matlådorna finns kvar i frysen dock...