söndag, oktober 08, 2006

Indiendofter
Det luktar Indien i köket, ljuvligt! Martin har tagit sig för att laga två av mina indiska favoriter: Aloo Gobi och samosa. Aloo Gobi, dvs blomkål och potatis låter kanske inte så upphetsande, men om man har ätit riktig sådan, väl tillagad så inser man hur gudomlig en riktig vegetarisk rätt kan vara. Långt från vegetariska biffar och andra fånerier. Varför köttegenskaper när grönsakernas egna är så mycket bättre? Samosa, aloo gobi och vegetarisk biryani (risrätt med grönsaker i), lite raita och sedan behöver man inget kött alls.
Samosa är mer avancerat eftersom man dels måste göra deg, grönsaksfyllning, montera "pirogerna" och sedan fritera. Tjuvsmakade fyllningen och jag blev förvånad över hur autentisk den var. Receptet var tydligen från någon vegansajt...Med rätt kryddor från kvartersbutiken Taj Mahal på Kammakargatan och noggrant tillämpande av recept går det tydligen fantastiskt. Spännande är att man med samma kryddor kan hamna i helt olika smakupplevelser beroende på tillagning och ordning. Enda problemet med att få autentisk indisk mat hemma är att längtan blir ännu starkare.

Inga kommentarer: