Mousse au chocolat är utan tvekan min favoritefterrätt, och jag jobbar på att göra det till hela familjens. I Paris köpte vi fantastiskt god i enlitersförpackning på Monoprix, här hemma får jag göra själv. Använder bra choklad, men inte för bra-då kan man få problem med konsistensen. Nestle dessert Noir eller Lindt a cuisinier 70% (som har lite vanilj i sig) är mycket bra eftersom de är gjorda för hemmamatlagning. Annars funkar vanlig Lindt 70% också. Jag föredrar utan smaksättare, utom möjligen lite riktigt vaniljpulver.
Snabbvarianten
Till 6 små glas eller koppar
100 gram choklad
2 dl vispgrädde
1 tsk florsocker
2 äggulor
- Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn, eller i vattenbad. Låt den inte bli för varm.
- Vispa grädden, men inte för hårt för då blir moussen grynig
- Blanda ner florsocker i chokladen
- Vänd försiktig ner 1/3 av grädden i chokladen
- Tillsätt äggulorna
- Vänd försiktigt ner resten av grädden
- Lägg upp sex små fina glas, espressokoppar eller liknande
- Kan ätas direkt eller låt stelna mer i kylen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar