söndag, februari 03, 2013

Mousse au chocolat


Mousse au chocolat är utan tvekan min favoritefterrätt, och jag jobbar på att göra det till hela familjens. I Paris köpte vi fantastiskt god i enlitersförpackning på Monoprix, här hemma får jag göra själv. Använder bra choklad, men inte för bra-då kan man få problem med konsistensen. Nestle dessert Noir eller Lindt a cuisinier 70% (som har lite vanilj i sig) är mycket bra eftersom de är gjorda för hemmamatlagning. Annars funkar vanlig Lindt 70% också.  Jag föredrar utan smaksättare, utom möjligen lite riktigt vaniljpulver.



Snabbvarianten

Till 6 små glas eller koppar

100 gram choklad
2 dl vispgrädde
1 tsk florsocker
2 äggulor


  1. Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn, eller i vattenbad. Låt den inte bli för varm.
  2. Vispa grädden, men inte för hårt för då blir moussen grynig
  3. Blanda ner florsocker i chokladen
  4. Vänd försiktig ner 1/3 av grädden i chokladen
  5. Tillsätt äggulorna
  6. Vänd försiktigt ner resten av grädden 
  7. Lägg upp sex små fina glas, espressokoppar eller liknande
  8. Kan ätas direkt eller låt stelna mer i kylen



Inga kommentarer: